lördag 26 mars 2011

Earth Hour



Enligt WWF är Earth hour den största miljömanifestationen genom tiderna. Den timmen då ljuset släcks världen över för att skicka en signal till beslutsfattarna om att ta klimatfrågan på allvar.

Jag brukar tillbringa den här timmen med enbart tända stearinljus och en god bok. Timmen blir oftast resten av kvällen för det är så mysigt och vem vill tända lampan då? Earth hour är inte bara en manifestation om klimatfrågan för mig utan också en påminnelse om elförbrukning. I år känns det extra aktuell med den långa kalla vintern bakom oss (och den höga elräkningen), alla som är och har varit utan ström i Japan den senaste tiden (och tanken på deras elkraftverk), för att inte tala om alla människor i världen som knappt har elektricitet. Ibland känner jag mig extremt bortskämd som har både el och rinnande varm vatten och sen har mage att klaga på att det är dåligt tryck i duschen.

Manifestationen går tidszon för tidszon jorden runt idag och ikväll klockan halv nio (20.30) släcker vi ner Sverige och Danmark.

Inga kommentarer: